Tijdens de algemene ledenvergadering neemt Gerard School afscheid van de vereniging. Hiermee beeïndigd hij zijn loopbaan als EHBO-er die reeds 65 jaar geleden is begonnen. Gerard was altijd erg actief binnen de vereniging. Hij heeft door de jaren heen meegedaan als EHBO-er bij vele evenementen.

Na 30 jaar legt onze secretaris Hans Westerhof zijn bestuursfunctie neer. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt hij bedankt namens de vereniging en krijgt hij een cadeau aangeboden voor zijn jarenlange inzet. Jeroen van Opstal zal hem gaan opvolgen vanaf 1 oktober 2021.

Dit jaar mogen we het 50 jarig jubileum vieren van onze voorzitter Jaap Giltjes. Vanzelfsprekend gaat dit gepaard met de nodige aandacht. Handen schudden mocht helaas niet.

Vanwege de Corona hebben we diverse aanpassingen gedaan aan de invulling van ons EHBO seizoen. Zo zijn de oefenavonden in kleinere groepjes en zal er meer gebruik gemaakt worden van digitale middelen. Er worden zelfs al digitale herhalingslessen gegeven, zodat deze thuis gevolgd kunnen worden. Voor de algemene ledenvergadering is het daarentegen wel handig om allemaal samen te kunnen komen en daarom waren we te gast bij de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Zaltbommel. Hier was het wel mogelijk om op een veilige manier een vergadering te beleggen.

Op donderdag 14 maart hebben we afscheid genomen van Ad Smits onze instructeur. Na 16 jaar trouwe dienst heeft hij besloten om ermee te gaan stoppen.

Het was een geslaagde avond.

     

   

Op donderdag 29 november hebben we een oefenavond gehad bij carnavalsvereniging De Wallepikkers. In de bouwhal aan bij Pand 9 waren we te gast. We hebben in 2 rondes in totaal 10 verschillende situaties nagespeeld met lotussen.

Het was een geslaagde avond.

     

   

Tijdens de oefenavond is Marian Giltjes in het zonnetje gezet. Ze is 40 jaar in dienst van de EHBO en mocht hierbij een speldje ontvangen.

   

Op zaterdag 13 oktober hebben we het 75 jarige jubileum mogen vieren van onze vereniging. Het feest vond plaats in Pand 9 in Zaltbommel. Tijdens dit feest is er een taart aangeboden met daarop het logo van de vereniging. Na afloop kreeg iedereen nog een leuk presentje mee, een handdoek met het logo van de vereniging.

     

     

 

Op 15 maart is er een oefenavond geweest, welke plaatsvond in de Rooms Katholieke kerk aan de Oliestraat in Zaltbommel. Het was een geslaagde avond waarbij diverse lotus slachtoffers werden geholpen bij uiteenlopende ongevallen. Het is altijd leuk om een oefening te houden in een andere lokatie dan ons eigen leslokaal.

Hieronder kun je een indruk opdoen van deze avond:

 

 

 

 

Het is zover, onze vereniging heeft nu een eigen website! Op deze website is het mogelijk om informatie te vinden over de vereniging. Daarnaast is er een heleboel nuttige info te vinden op het gebied van EHBO. Mocht je ideeën of opmerkingen hebben over de website dan kun je deze mailen naar Jeroen van Opstal (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ik wens iedereen veel plezier met de nieuwe website.

Nadat er vorige week 4 jubilarissen waren mocht ook Jeroen van Opstal deze week zijn speldje in ontvangst nemen.

Net als vorige week vond dit plaats bij Autobedrijf De Bruyn in Zaltbommel